28.11.15

Är fördomar om HIV idag inte som igår?!

Använda en blid av två homosexuella killar på en artikel ” Hiv idag är inte som igår ” på Malmö Stads hemsida kan ge utrym att återskapa fördomen att HIV har ett tydligt samband med homosexualitet!? [1] Kan det inte förstärka homofobin? Kan inte leda det oss till fel värderingar som kommer att reproducera dominerade heterosexuella normer i samhället där försöker vi sätta lik värderingar till alla människor utan deras tillhörigheter även sexuella läggningar?
Forskningar visar att HIV är ett virus som kan infektera vem som helst. HIV kan överföras via sexuella kontakter och genom blod – alltså vid oskyddade vaginala, anala och orala samlag eller vid graviditet, förlossning och amning. [2] HIV överförs via kroppsvätskor som blod, sperma, slidsekret och bröstmjölk samt via slemhinnor. Det kan ske genom oskyddade samlag eller via blod om du delar spruta eller nål. Det kan också ske mellan mor och barn i samband med graviditet och förlossning.[3] Oskyddat sex med många partners spelar stor roll för smittspridningen.
Jag kan beskriva om rubriken i artikeln att ” Hiv idag är inte som igår” där hade folk fördomen att alla homosexuella har HIV och de är lika med varandra! Idag får inga sprida sådana fördomar runt omkring homosexualitet och HIV vilket kommer utifrån massor fördomar som vill homogenisera samt stigmatisera alla andra avvikelser i de dominanta stereotyperna. Vi måste sluta med dessa attityder i dagsläget.
————————————————-

Inga kommentarer: