29.3.10

Regeringen vill skicka ensamma barn till farliga länder

"Sveriges regering, med migrationsminister Tobias Billström (M) i spetsen, vill inrätta flyktingläger i länderna barnen har flytt ifrån och gör därmed ingen hemlighet av att de försöker anpassa politiken för att blidka främlingsfientliga krafter."
Varje år kommer många ensamma barn till Sverige och söker asyl. Många har upplevt traumatiska händelser både i sina hemländer och under flykten till Sverige. Det sista dessa barn behöver är att känna att de är oönskade i samhället. Tyvärr är det många kommuner i Sverige som inte tar ansvar för en solidarisk flyktingpolitik och öppnar upp för att ge dessa ungdomar en fristad. Trots det väljer regeringen att fokusera på att skicka tillbaka så många barn som möjligt, istället för att ta itu med de flyktingrädda kommunernas agerande.
se mer
här
----------------------------------
Regeringen vill rädda samhälle men samtidigt ofrrar individer especielt barn för det. Vad tror ni att hur fungerar det nytt beslut och vad är konsekvenser för flyktingbarn som har kommit från en traumatiska bakgrunder?

1 kommentar:

Nada sa...

Hej Ali.

Sitter och tittar på Uppdrag granskning och ville bara säga att jag inte tycker du skall känna dig som ett hot eller oönskad på något vis.

Nu förstår jag ju att ord inte löser din situation men jag ville ha det sagt hur som helst. Jag förstår att det är jobbigt och besvärligt som fan.

Kram <3

Johan Krüger-Haglert